HLADNE PREDJEDI

1. Caprese  z domačim pestom

3,9

(češnjevec z mocarelo na  rukoli z domačim pestom)   

2. Carpaccio

7,9

(mariniran goveji file na rukoli s parmezanom) 

3. Kraški pršut s sirom Jamar

7,9

(kraški pršut s sirom Jamar, ki je zoren v 70m globoki kraški jami-edinstven na svetu)

4. Kraška panceta s kozjim sirom

6,9

(domača kraška panceta s kozjim sirom)

TOPLE PREDJEDI

Brusketa

5. Toskana (domači kruhek obložen s paradižnikom, mocarelo in jurčki)
6. S pestom (domači kruhek obložen z domačim pestom)
7. S česnom (domači kruhek obložen s česnom in olivnim oljem)

3,9
3,5
2,9

8. Zelenjava Allegria

3,9

(melancani, bučke, paprika in olive iz ponvice, začinjene s pasto iz inčunov, kaper, česna in olivnega olja)

9. Bučke z Olimskim sirom

4,9

(bučke na žaru z Olimskim sirom in pinjolami)

JUHA

100. Dnevna juha

2,5

MESNE GLAVNE JEDI

200. Piščanec Milanese

8,9

(piščančji file ocvrt v parmezanovi skorjici)

201. Piščanec z bučkami

8,9

(piščančji file z bučkami in olimskim sirom na žaru)

202. Puran Caprese

9,9

(puranji file s paradižnikom, mocarelo in baziliko)

203. Biftek

16,9

(Jurčki ali Kraška ali Tartufi ali Zeleni poper ali Slanina na žaru)

204. Telečji file

16,9

(Jurčki ali Kraška ali Tartufi ali Zeleni poper ali Slanina na žaru)

205. Svinjska ribica

11,9

(Jurčki ali Kraška ali Tartufi ali Zeleni poper ali Slanina na žaru)

206. Ramstek

12,9

(Jurčki ali Kraška ali Tartufi ali Zeleni poper ali Slanina na žaru)

OMAKE K BIFTEKU, TELEČJEM FILEJU, SVINJSKI RIBICI IN RAMSTEKU

240. Jurčki (omaka z jurčki)

1,5

241. Kraška (teranova omaka s pršutom in porom)

1,5

242. Tartufi (omaka s tartufi)

3

243. Zeleni poper (omaka z zelenim poprom)

1

244. S slanino (meso ovito s slanino in popečeno na žaru)

1

RIBJE GLAVNE JEDI

260. Hobotnica

14,9

(hobotnica na žaru s pinjolami in rukolo)

261. Losos

12,9

(lososov file na žaru z melancani, bučkami, papriko in šampinjoni iz ponvice)

262. Orada

12,9

(file orade na žaru z mlado špinačo)

263. Kovač

14,9

(file Kovača v vinski omaki s korenčkom, zeleno in kolerabo)

PRILOGE K GLAVNIM  JEDEM

300. Domači njoki

2,5

301. Domači njoki v smetanovi omaki

3

302. Kuhan krompir

2

303. Ocvrt krompir

2

304. Bučkin pire

2,5

305. Polenta

2

306. Sirovi štruklji (kuhani ali ocvrti)

2,5

TESTENINE

350. Domači rezanci

351. Špageti

352. Domači njoki

353. Polnozrnate testenine

OMAKE K TESTENINAM

400. Polpo

10,9

(omaka s hobotnico, korenčkom in rožmarinom)

401. Pomodoro

6,9

(omaka iz pelatov, češnjevca, grapolo in suhih paradižnikov z začimbami)

402. Bolognese

7,9

(omaka iz mešanega mletega mesa in paradižnikove omake)

403. Carbonara

8,9

(omaka iz smetane, hamburške slanine, parmezana in jajca z mešanim poprom)

404. Jamar

11,9

(omaka iz sira Jamar, smetane in moscarponeja)

405. Caprese

7,9

(paradižnikova omaka, mocarela in rukola)

406. Tartufo

11,9

 (omaka s tartufi)

RIŽOTE

500. Jurčki

9,9

(rižota z jurčki in pinjolami)

501. Kraška

10,9

(rižota s sirom Jamar, radičem in pršutom)

503. Zelenjavna

7,9

(rižota z bučkami, melancani, papriko, češnjevcem in paradižnikovo omako)

LAZANJE

590. Bolognese

7,9

(lazanja z bolognese omako v keramični skledici)

591. Verde

6,9

(lazanja s špinačo v keramični skledici)

SOLATE

600. Cesare

7,5

(zelena solata, piščančji file na žaru, češnjevec, kuhano jajce, popečeni šampinjoni, popečeni kruhki, parmezanov preliv)

601. Polpo

9,9

(mlada špinača, hobotnica na žaru, radič, češnjevec, črne olive, balzamični preliv)

602. Salmone

7,5

(zelena solata, radič, rukola, češnjev paradižnik, dimljen losos, kaviar, balzamični preliv)

603. Tonno

7,5

(zelena solata, koruza, paradižnik, tuna, olive, tatarski preliv)

604. Grška

7,5

(kumare, paprika, paradižnik, feta sir, olive, olivno olje)

605. Sezonska solata

2,5

606. Motovilec

3

SLADICE

700. Fige z vanilijevo kremo

2,9

(fige v sladkem desertnem vinu z vanilijevo kremo z mandlji)

701. Panna cotta

2,9

(preliv z malinami ali čokoladni preliv ali karamelni preliv)

702. Slivova torta

2,9

(torta z moscarponejem in slivami)

703. Torta Allegria

2,9

(torta s čokoladnim moussom in banano)

704. Gibanica

2,9

(gibanica po prekmursko)

Vse cene so v EUR z vključenim DDV. Cenik velja od 1.1.2013.

Restavracija Allegria, Okusno d.o.o., Nazorjeva ulica 8, 1000 Ljubljana, ID za DDV: SI54703816

ODPRTO VINO

Cabernet Sauvignon rdeče (Šušč suho 13%) 0,1 l

1,2

Sauvignon belo (Ferjančič suho 12,5%) 0,1 l

1,2

Cviček (Štemberger suho 9,4) % 0,1 l

1,2

Refošk rdeče (Vina Koper suho 12%) 0,1 l

1,2

ODPRTO BUTELJČNO VINO

Rebula belo (Erzetič suho 12%) 0,1 l

3

Beli Pinot belo (Ščurek suho 13%) 0,1 l

3

Sivi Pinot belo (Capris suho 13) % 0,1 l

2,3

Cabernet Sauvignon rdeče (Jakončič suho 12,5%) 0,1 l

3,5

Merlot Kmetija rdeče (Benedetič suho 14,22%) 0,1 l

2,6

Efekt rdeče (Doppler suho 11,7%) 0,1 l

4,2

Rose (Batič polsuho 12,5%) 0,1 l

3,5

Sladki Muškat belo (Vina Koper sladko 10,5%) 0,1 l

2

Srebrna penina (Radgonske gorice suho 11,5%) 0,1 l

2,6

BELO BUTELJČNO VINO

Rebula (Erzetič suho 12%) 0,75 l

21

Beli Pinot (Ščurek suho 13%) 0,75 l

21

Sivi Pinot (Capris suho 13) % 0,75 l

16

Zelen Konzorcij (Potočnik suho 11%) 0,75 l

27

Malvazija (San Tomas suho 12,5%) 0,75 l

24

Renski Rizling (Pravino polsuho 12%) 0,75 l

18

Carolina (Jakončič suho 13,5%) 0,75 l

38

Chardonnay Bagueri (Goriška brda suho 14%) 0,75 l

22

ROSE BUTELJČNO VINO

Rose (Batič polsuho 12,5%) 0,75 l

25

RDEČE BUTELJČNO VINO

Cabernet Sauvignon (Jakončič suho 12,5%) 0,75 l

24

Refošk (San Tomas suho 13,5%) 0,75 l

24

Teran (Lisjak suho 12) % 0,75 l

23

Merlot Kmetija (Benedetič suho 14,22%) 0,75 l

18

Efekt (Doppler suho 11,7%) 0,75 l

29

Modri Pinot (Kristjančič suho 13,32%) 0,75 l

25

Carolina (Jakončič suho 13,5%) 0,75 l

48

Duet (Simčič suho 14%) 0,75 l

36

Stara brajda (Ščurek suho 13,5%) 0,75 l

38

DESERTNO BUTELJČNO VINO

Rumeni Muškat izbor (Pravino sladko 10%) 0,75 l

33

Sladki muškat (Vina Koper sladko 13,5%) 0,75 l

14

Traminec (Radgonske gorice polsladko 12) % 0,75 l

18

PENEČE VINO

Srebrna penina (Radgonske gorice suho 11,5%) 0,75 l

18

PIVO

Laško točeno 0,5 l

2,5

Laško točeno 0,3 l

2

Laško točeno 0,2 l

1,7

Union steklenica 0,33 l

2,4

Radler 0,5 l

2,2

Heineken 0,33 l

3

BREZALKOHOLNE PIJAČE

Naravni pomarančni sok  0,1 l

1,2

Limonada 0,1 l

1,2

Sok steklenička  0,2 l

2

Radenska  0,25 l

1,3

Radenska   0,5 l

2,2

Cockta 0,25 l

2

Schweppes 0,25 l

2

Sprite 0,25 l

2

Coca cola 0,25 l

2

Fanta 0,25 l

2

Voda  0,5 l

1,3

Voda z okusom  0,5 l

1,7

TOPLI NAPITKI

Kava

1,2

Kava s smetano

1,3

Kava z mlekom

1,3

Machiatto 

1,3

Capuccino 

1,4

Bela kava

1,7

Brezkofeinska kava

1,3

Brezkofeinska kava z mlekom

1,4

Brezkofeinska bela kava

1,7

Čaj

1,4

Čaj z limono

1,5

Čaj z mlekom

1,5

Čaj z medom

1,7

Kakav

1,7

Kakav s smetano

1,9

Mleko  0,1 l

0,5

Smetana

0,5

WHISKY

Ballantines 0,03 l

3

Jack Daniel’s 0,03 l

3,5

Chivas Regal 0,03 l

4

ŽGANE PIJAČE

Brinjevec 0,03 l

2,5

Borovničevec  0,03 l

2

Sadjevec  0,03 l

2

Viljamovka  0,03 l

3

Vodka 0,03 l

3

Rum Bacardi 0,03 l

3

Tequila 0,03 l

3

Gin 0,03 l

3

Jägermeister 0,03 l

3,5

Aperol 0,03 l

3

Aperol Spritz

5

Martini 0,1 l

3

COGNAC

Martell VS 0,03 l

5

Martell VSOP 0,03 l

7

Courvoisier XO 0,03 l

20